K.SK. Heist en HHC: Streetsoccer tornooi (26 oktober 2022)

Samenwerking tussen HHC en K.SK. Heist


In 2020 was er ... jawel Corona, maar het was ook een ideaal moment om eens te gaan grasduinen voor ideetjes. Zo kwam Mr. Van Geel (L.O.-leerkracht van het HHC in Heist-op-den-Berg) met een idee om iets te organiseren op school om ook de meisjes aan het voetballen te krijgen. In 2021 werden er contacten gelegd met K.SK. Heist om dit te organiseren, maar steeds gooide Corona weer roet in het eten. MAAR... in 2022 was het dan eindelijk zo ver. Op 26 oktober 2022 werd in de sporthal van het HHC een heus Streetsoccer tornooi georganiseerd. K.SK. Heist wou hier natuurlijk aan meewerken en dit resulteerde in een heel leuke woensdagnamiddag voor een 20-tal meisjes.

Wat is streetsoccer?


Streetsoccer of straatvoetbal is een vorm van voetbal die je overal kan spelen, op straat, op een pleintje, op een grasveld, ... Er zijn ook lang niet zoveel regels als bij het gewone voetbal. Daardoor is het ook heel erg toegankelijk.


Wie deed er mee?


De leerlingen die deelnamen, waren vooral leerlingen van de 1e graad. Er waren 4 ploegjes ingeschreven. 4 meisjes van K.SK. Heist zitten zelf ook op HHC en stelden zich kandidaat om ook mee te doen. Zij werden verdeeld zodat K.SK. Heist in alle ploegen vertegenwoordigd was. Het ging er vooral om dat de meisjes zoveel mogelijk plezier beleefden.
Mini tornooi met 4 ploegjes

Er werden in totaal door elke ploeg 3 wedstrijden gespeeld. Zodat elke ploeg een keer tegen elkaar had gespeeld. Maar het ging niet om winnen of verliezen. Het ging vooral om plezier maken. En aan de lachende gezichten achteraf waren we daar wel in geslaagd.


Dus op naar volgend jaar, naar een nieuwe editie van het Streetsoccertornooi op HHC voor de meisjes.


PS: Nog eens bedankt aan de mama's om mee te helpen voor de puntentelling.

124 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven